Ik was jarig met double digits, dus reden te over om ‘op restaurant’ te gaan. Buurman Jeroen had vorige week erg goed gegeten bij het vier maanden geleden geopende Entrepot (Entrepotdok 7/8, Amsterdam) en ook mevrouw Versprille was onlangs zeer lovend (ze gaf een 9 in Het Parool), dus vooruit met de geit.
Het viel niet tegen! Heel inventieve gerechtjes met veel groente en vis, een lange en spannende wijnkaart en erg aardig en kundig personeel. Een prachtige open, lichte ruimte bovendien, met vrij uitzicht op de keuken. Zelfs op maandagavond waren uiteindelijk alle tafels bezet, trouwens.
Het was een fijne avond!
Platte oesters om mee te beginnenGeroosterde spitskool met kamille curd, citroenmelisse en peer. Mijn uiterst carnivore dochter vond dit het lekkerste gerecht, op het dessert na, natuurlijkRauwe heilbot met radijs en crème van de graatWortel met crème van zonnebloempit, vlierbloesem en dragonolieGele biet in zoutkorst met beurre blancIn ossewit gefrituurde bloemkool met crème en bottarga van tarbotKabeljauw met daslook en palmkoolVis van de dag: Griet!Geroosterde varkensnek met savooiekool en uiencrèmeHollandse kazen: Remeker Ryp, Lady’s blue, Grutte grize en HerveBroodpudding met topinamboerijs en melkcrumbleGortepap met cacaocrumble en bruine botersorbet