voor vier personen
400gr biefstuk, in repen gesneden
250gr kastanjechampignons, schoongemaakt
250gr peultjes
250gr rijst
halve rode chilipeper, in ringetjes
stukje gember, geschild en fijngehakt
twee tenen knoflook, fijngehakt
een eetlepel sesamzaadjes
olijfolie, wokolie, sojasaus, oestersaus, Chinkiang rijstazijn
Meng de biefstuk met de chilipeper, knoflook, gember en sesam. Giet er een scheut olijfolie plus wat sojasaus bij en schep alles goed om. Laat een half uurtje marineren buiten de ijskast.
Giet olie in een wok en bak de peultjes tot ze verkleuren. Schep ze eruit en bewaar de peultjes in een kom.
Doe nu de champignons in de wok en verhit ze goed, zodat alle vocht verdampt. Giet nu een ferme scheut rijstazijn in de pan en schep een paar minuten goed om, zodat de azijn wordt opgenomen door de paddenstoelen. Doe ze in de kom met de peultjes.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Doe het vlees plus marinade in de wok en bak drie minuten. Voeg dan de peultjes en champignons toe, plus een fikse scheut oestersaus. Schep goed om, verhit even en dien dan op in een voorverwarmde schaal, net als de rijst.