Een jaar of wat verlate lunch ter ere van mijn zoveelste verjaardag. We gingen op een kalme, koude dinsdag naar Rijks, het fantastische restaurant van het Amsterdamse Rijksmuseum, dat onder geïnspireerde leiding van Joris Bijdendijk in 2016 een Michelinster veroverde en volgens sommigen hard op weg is naar een tweede. Wat een feest was het! Creatieve, originele en vooral waanzinnig lekkere gerechten, die ook nog eens prachtig smoelen. Ik heb genoten.
Amuse: avocado met gefermenteerde paddenstoelen-poeder
Langoustine met oestercrème en gember, Willem’s Wermoed en groene radijs
Gefermenteerde knolselderij, met kokosnoot, duindoornbes en sambal
Ceviche van kalfszwezerik, met koolrabi, mango en rode peper
Gekonfijte snoekbaars, met spitskoolsalade, paling, wilde gans en verzuurde paprika
Drie bereidingen van bloemkool, met kaviaar
Spruitjes met kerrie, ‘reversed mash’, Boeren Goudse en spruitkopblad
Drooggerijpte tamme eendenfilet, met aardappelpuree, rode- en savooiekool